Japti za usposabljanje zaposlenih v podjetjih namenja 200 tisoč evrov nepovratnih sredstev

19. maj 2010 | Rubrika: Brez kategorije

Mikro, mala in srednje velika podjetja se za nepovratna sredstva za usposabljanje zaposlenih lahko potegujejo na razpisu Javne agencije Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (Japti). Minuli ponedeljek objavljeni razpis Usposabljanje zaposlenih v podjetjih namenja podjetjem 200.000 evrov nepovratnih sredstev, sporočajo iz Japtija.

Podjetja lahko zaprosijo za finančno pomoč v vrednosti od 100 do največ 5000 evrov. Odvisno od velikosti podjetja in vrste usposabljanja bo s sredstvi z razpisa kritih od 35 do 80 odstotkov upravičenih stroškov izobraževanja, preostanek pa bo moralo podjetje zagotoviti iz lastnih sredstev. Nepovratna sredstva bodo na voljo do porabe sredstev oz. najkasneje do 30. septembra.

Razpis omogoča sofinanciranje upravičenih stroškov podjetja za splošno ali posebno usposabljanje delavcev, ki so v delovnem razmerju s podjetjem najmanj 20 ur na teden. Med upravičene stroške ne spadajo stroški formalnega izobraževanja in usposabljanj, ki se jih morajo delavci udeležiti zaradi zakonskih določil.

Z dostopom do različnih vrst usposabljanj po subvencioniranih cenah poskuša Japti podjetjem oziroma njihovim delavcem zagotoviti nivo znanja in usposobljenosti, potreben za delovanje, ohranjanje in rast podjetij, še sporočajo iz Japtija. Omenjeni javni razpis je drugi izmed paketov vavčerjev, ki jih v podporo rasti in razvoju podjetij Japti pripravlja v letošnjem letu.

Inovacijskemu vavčerju in Usposabljanju zaposlenih v podjetjih bo po napovedih Japtija sledil tematski paket za usposabljanja in drugi paketi, kot denimo mentorska podpora podjetjem na začetku poslovanja in podpora izvozno usmerjenim podjetjem. Japti ima za vavčerski sistem podpore rasti in razvoju podjetij od ministrstva za gospodarstvo letos na voljo 1,8 milijona evrov sredstev.


Vir: Poslovni dnevniknedelja, 09.05.2010 10:02 Tekst: (sta)

Povejte svoje mnenje