Odprt je javni razpis za mikrokredite v višini 5 MIO EUR

1. februar 2016 | Rubrika: Brez kategorije

Slovenski podjetniški sklad je v petek 29.01.2016 objavil prvi letošnji javni razpis za mikrokredite v višini 5 mio EUR. Namenjeni so mikro in malim podjetjem, ki bodo na ta način lahko na enostaven način dostopala do zelo ugodnih finančnih sredstev za nemoteno poslovanje in krepitev podjetniške aktivnosti.

Na razpis se lahko prijavijo mikro in mala podjetja, kandidirajo pa lahko za finančna sredstva v višini do 25.000 EUR. Postopek pridobitve mikrokredita je hiter in enostaven, bistvenega pomena pa so njegove ugodnosti v obliki nižjih zahtev po zavarovanju, nižji obrestni meri in možnostjo koriščenja moratorija pri vračilu kredita:
–       obrestna mera je fiksna in znaša 2,5 %,
–       ročnost kredita do 60 mesecev (moratorij do 6 mesecev),
–       stroški kredita se NE zaračunajo.

Natančne pogoje razpisa si lahko preberete tukaj.

Sklad pa bo v naslednjih tednih objavil še vse ostale načrtovane razpise za mikro, mala in srednje velika podjetja – skupno skoraj 132 mio EUR ugodnih finančnih spodbud. Večina bo namenjenih garancijam za zavarovanje bančnih kreditov z znižanimi stroški (npr. obrestna mera), nekaj finančnih sredstev pa bo namenjenim posebnim ciljnim skupinam podjetij, predvsem v zgodnih fazah razvoja.

Vse interesente vabimo, da nas za več informacij, brezplačen preliminarni izračun in  pripravo celotne dokumentacije pokličejo na modro telefonsko številko 040 200 358 ali na 03 898 00 24, lahko pa nas kontaktirate tudi preko elektronske pošte pisarna@anaplus.eu ali se oglasite osebno v naših prostorih na Ljubljanski 11 v Celju.

 

Povejte svoje mnenje